Луцька районна рада
Волинська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Дeнь пам'яті жертв голодоморів

Дата: 25.11.2023 09:07
Кількість переглядів: 96

У своїй багатовіковій історії наша держава пережила чимало трагічних сторінок. У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., проте Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим. Він розпочався наприкінці літа 1932-го, свого піку досяг навесні 1933-го і завершився на початку літа. Правда про ці трагічні сторінки вітчизняної історії, про небачений масштаб злочину проти українського народу довгий час старанно приховувалася. Сьогодні державні інституції відверто заявляють про голодомор як ретельно спланований, свідомий акт геноциду проти української нації.

Цинічно та жорстоко спланований сталінським режимом з метою насильницького запровадження Радянським Союзом політики колективізації сільського господарства всупереч волі сільського населення України, розрахований на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українців, Голодомор для нас усіх сьогодні – пам’ять про злочини проти людяності, яка повинна допомогти запобігати вчиненню подібних злочинів у майбутньому.

Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

На сьогодні Голодомор визнали геноцидом українського народу парламенти близько трьох десятків країн світу, а також Європейський парламент і Парламентська асамблея Ради Європи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь