Луцька районна рада
Волинська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Княгининівський ліцей готовий до початку навчального року та опалювального сезону

Дата: 11.08.2023 09:08
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

Голова Луцької районної ради Олександр Гурський відвідав ліцей у Княгининку. Разом із головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом та депутатом облради Юрієм Харченком вони проінспектували готовність освітнього закладу до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Княгининівський ліцей - один з найбільших освітніх закладів Волині, де понад 450 дітей здобувають поглиблені знання з іноземних мов та інформатики. Причому 60% ліцеїстів навчаються із цілодобовим перебуванням. Тож, до підготовки установи до роботи в умовах викликів воєнного стану – особлива увага.

Тимчасово виконувачка обов’язки керівника ліцею Ольга Омелько розповіла, що облаштоване та сертифіковане минулоріч укриття на майже півтисячі осіб дозволить розпочати новий навчальний рік в очній формі.

Фото без опису

У сховищі передбачено як навчальні класи, так і можливість розгорнути спальні місця для 240 ліцеїстів, які перебувають на повному пансіоні. Також проведено капітальний ремонт внутрішніх водо- та тепломереж, але з часом заміни потребуватиме зовнішня теплотраса.

За словами Ольги Омелько, цілком підготовлені до роботи у звичному режимі їдальня та кухня, оновлено кухонне устаткування. Щоправда, через періодичні знеструмлення виведений з ладу компресор холодильної камери, проте до початку навчального року проблему вирішать. На випадок обмеження електропостачання є достатня кількість генераторів потрібної потужності.

З проблемних питань Ольга Омелько розповіла про потребу у ремонті частини покрівлі, утеплення спортзалу, а також оновлення спортивного майданчика зі штучним покриттям. Та найбільший клопіт - це відсутність в ліцеї власної котельні.

Голова Волиньради Григорій Недопад зазначив, що у співпраці з Луцькою міською радою прийнято рішення про встановлення модульної котельні, яка обігріватиме одразу три освітніх заклади.

Голова Луцької районної ради Олександр Гурський резюмував, що ліцей добре підготовлений до навчального року та опалювального періоду, тож можна не хвилюватися про безпеку здобувачів освіти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь