Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати Луцької районної ради заслухали інформацію про результати діяльності Луцької окружної прокуратури

Дата: 26.04.2023 11:47
Кількість переглядів: 161

Депутати Луцької районної ради заслухали інформацію про результати діяльності Луцької окружної прокуратури на території міста Луцька та Луцького району за 2022 рік.

Як розповів перший заступник керівника окружної прокуратури Олександр Олішкевич, з початку повномасштабної збройної агресії російської федерації особливі зусилля Луцької окружної прокуратури зосередженні на виявленню, ефективному нагляду за додержанням законів під час досудового розслідування та розкриттю кримінальних правопорушень, пов’язаних з воєнним вторгненням, підтриманню громадського порядку на території району.

Зокрема, у період дії воєнного стану активізовано правоохоронну діяльність у сферах протидії незаконному використанню гуманітарної допомоги, протиправному переправленню осіб призовного віку та яким заборонено виїзд у зв'язку з обмеженнями на період дії воєнного стану через державний кордон, ухилення від мобілізації тощо.

За інформацією прокуратури, рівень злочинності на десять тисяч населення в Луцькому районі суттєво зменшився і становить 75,6 (96,7 – у 2021 році).

Вдалося досягти суттєвого зменшення кількості вчинених в Луцькому районі кримінальних правопорушень (з 4414 до 3441), зокрема, істотно знизилася кількість вчинених нетяжких злочинів (з 1380 до 715), проступків (з 1161 до 820).

Спостерігається збільшення кількості виявлених кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (з 465 до 523, або 12,5 %), при цьому більше виявлено фактів збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (106 проти 80, або на 32,5%).

Олександр Олішкевич також розповів, що після введення режиму воєнного стану в країні Луцькою окружною прокуратурою приділено особливу увагу питанню експлуатації захисних споруд цивільного захисту населення.

«Впродовж 2022 року окружною прокуратурою пред’явлено чотири позови щодо зобов’язання балансоутримувачів захисних споруд у Луцькому районі загальною площею 1885 кв.м. та місткістю 1274 осіб (КНП «Торчинська районна лікарня» Торчинської селищної ради; КП «Горохівська багатопрофільна лікарня» Горохівської міської ради, Гуманітарний відділ Городищенської сільської ради, КП «Ківерцівська центральна лікарня» Ківерцівської міської ради) привести останні у стан готовності з метою використання їх за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту»… Рішеннями Волинського окружного адміністративного суду у 2022 році всі позови задоволено», - зауважив перший заступник керівника прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь