Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

«Ми не ділимо Бога, але нас розділили, щоб знищити», - депутати райради звернулися до вірян УПЦ МП

Дата: 11.04.2023 10:54
Кількість переглядів: 166

На позачерговій сесії Луцької районної ради депутати звернулися до вірян Української православної церкви московського патріархату, закликавши розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Текст звернення:

«Велика війна, розв’язана московитським режимом в Україні, вжахнула увесь цивілізований світ масштабами злодіянь і звірств, вчинених проти нашого народу. Не залишилося жодного злочину - воєнного чи проти людяності, до якого б не вдалися російські окупанти. Масові вбивства мирних людей, тортури, зґвалтування, насильницька депортація, так звана «денацифікація» – усе це свідчить про цілеспрямований геноцид, системне й послідовне знищення українського народу, позбавлення його самобутності і права на самовизначення.

Задовго до початку відвертої агресії росії, на жаль, тривала і духовна окупація України. Наративом «Україна – це малоросія і частина єдиної росії» служителі української філії російської церкви роками зомбували вірян. Війна ж остаточно викрила справжню подобу московитської агентури у рясах. З 2014 року і дотепер СБУ та правоохоронцями зібрано численні докази сприяння УПЦ МП окупантам: у коригуванні вогневих ударів, захопленні міст і сіл, зберіганні зброї та переховуванні воєнних злочинців у церквах і монастирях. За кремлівськими методичками священники московського патріархату співають осанни «матушкє-русі», але відмовляються відспівувати наших загиблих героїв, виправдовують війну і просто у храмах власноруч лупцюють військовослужбовців.

Така поведінка усе частіше спонукає релігійні громади до добровільного і остаточного роз’єднання з московським патріархатом. Наш заклик до тих вірян УПЦ МП, хто ще не насмілився чи вагається. Цей час настав! Зректися духовних тягарів чужої ідеології сьогодні – це уберегти наших дітей від рабства і меншовартості завтра. Звільнитися від упередженості та розбрату зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі. 

Православні! Ми не ділимо Бога, але нас розділили, щоб поневолити і знищити. Чи потрібні ще докази, коли нас позбавляють життя, мордують, ґвалтують, викрадають наших дітей, а домівки рівняють із землею?! Полишайте осередки російської церкви, ставайте на бік правди.

Ми закликаємо вірян УПЦ МП які проживають на території Луцького району розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і, нарешті, домогтися остаточної релігійної незалежності України. Це можливо зробити лише разом, в духовній єдності всього українського народу».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь