Луцька районна рада
Волинська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати райради просять перейменувати росію на московію на офіційному рівні

Дата: 22.02.2023 11:29
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

Депутати Луцької районної ради підтримали звернення до Верховної Ради України щодо найменування країни-агресора на Московію.

Нагадаємо, напередодні із такою ініціативою до райради звернувся Митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Текст звернення:

«Історичною назвою Росії є Московія. Те саме стосується державних утворень Московського князівства, Московського царства, імперії. Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва. 22 жовтня 1721 року, - тобто 301 рік тому, - московський цар Петро І проголосив Московське царство «Российской империей».

Лише 301 рік існує "Росія" Зміна назви дала підстави для подальшого загарбання історії (Київської) Русі. Для іноземців назви "Rus" (як позначалася Київська Русь на мапах) та "Russia", "Russie", "Russland" (як позначалася Росія) виглядають майже тотожно, ніби це назва однієї держави, яка зазнала певних змін із плином часу та під час перекладів на різні мови. Це призводить до плутанини на міжнародному рівні. Пишуться художні книги, знімаються фільми, де Росія представлена як Русь, що не припустимо.

301 рік українці потерпають від брехні російської версії нашого історичного минулого. Називаючи Росію Росією, ми легалізуємо її брехню та підтверджуємо, що згодні з її версією історії.

Нині настав момент називати речі своїми іменами: війну – війною, агресію – агресією, Московію – Московією. Самим часом зумовлено відновлення справедливості: як щодо повернення української держави в загальновизнані кордони, так і щодо найменування країни-агресора.

Офіційна зміна назви держави - це потужний інформаційний хід на міжнародному рівні. Він створить в РФ та інших країнах запит на запитання: "Що таке Московія? Чому українці перейменували Росію на Московію?" Це запустить хвилю пошуку інформації. Разом з пошуком "Московія" відкриються історичні факти створення Російської та Української держав. Ті факти, які або замовчуються, або викривляються кремлівською пропагандою. Це призведе до розвіювання кремлівських міфів щодо історичного минулого "великого русского народа" для росіян та громадян інших держав, що вважали Україну і Росію "єдиним цілим" до початку повномасштабної війни Росії проти України. Це надважливий крок в інформаційній війні, який допоможе Україні перемогти. Годі слідувати московській пропаганді, час слідувати правді історичній.

У зв’язку з вище викладеним ми, депутати Луцької районної ради Волинської області звертаємось до Верховної ради України щодо розгляду можливості ухвалення відповідної постанови про іменування країни Росії не Росією, а Московією та цим рішенням відновити історичну справедливість».

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь