Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Луцьку відбулося обговорення функціонування інституту старост у громадах

Дата: 10.02.2023 09:18
Кількість переглядів: 138

На Волині провели виїзне засідання підкомітету адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради.

Народні депутати, голови громад, представники влади області, голова Луцької районної ради Олександр Омельчук дискутували щодо дотримання законодавчих вимог у створенні старостинських округів та затвердження старост, а також проаналізували ситуацію із старостатами на Волині.

Як наголосив народний депутат Вячеслав Рубльов вивчати ситуацію із округами підкомітет починає з Волині, а загалом у перспективі – усі області каїни, в тому числі деокуповані.

Згідно досліджень ГО «ДЕСПРО» до початку війни в Україні було створено 7494 старостинські округи, з яких 285 – у Волинській області. В розрізі районів Волині ситуація така: Володимирський район – 51 старостинський округ, Камінь-Каширський район – 49 округів, Ковельський район – 95 округів, Луцький район – 90.

За інформацією «ДЕСПРО», не створено жодного старостинського округу у Цуманській територіальній громаді, але кандидатури старост на них затверджені.

«Попри все, українське самоврядування проходить випробування війною, продовжує працювати і робити щоденно свій внесок у перемогу», - зауважив нардеп, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Віталій Безгін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь