Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У громадах Луцького району не вистачає працівників у соціальній сфері

Дата: 06.01.2023 12:28
Кількість переглядів: 232

У громадах Луцького району не вистачає працівників у соціальній сфері. Про це розповіла директорка Волинського обласного центру соціальних служб Ольга Ярощук під час робочої зустрічі із головою Луцької районної ради Олександром Омельчуком.

З її слів, у 2020 році змінилися функції та повноваження центру соціальних служб, відтак нині він працює як навчально-методичний центр: надає методичну допомогу громадам, навчає фахівців з соціальної роботи та надавачів соціальних послуг для громадян.

«Соціальна сфера в Україні – єдина сфера, яка зробила крок у реформуванні і його не завершила. Освіта, медицина, поліція завершили своє реформування, ми поки ні. У громадах області не вистачає працівників у соцсфері, що в першу чергу пов’язано із невисокою заробітною платою», - наголосила директорка Центру.

Проте, за словами Ольги Ярощук, є перспектива вже цього року отримати фінансування від ЮНІСЕФ – надбавку до заробітної плати, а отже покращити рівень соціального обслуговування у громадах.

«Мені відомо, що по громадах є потреба у самих працівниках і у їх навчанні, бо від цього залежить якість соціальних послуг. З навчанням успішно справляється обласний центр соціальних служб. У свою чергу голови громад повинні звернути увагу на рівень соціального обслуговування особливо зараз, коли на Волинь переїхали родини із тих регіонів, де ведуться бойові дії.

Крім того, Луцька районна рада має 54 депутати, які щоденно спілкуються з людьми у своїх громадах, і вони теж можуть, як і фахівці з соціальної роботи, виявляти сім’ї чи людей, які опинилися у складних життєвих обставинах і потребують допомоги», - зауважив голова райради Олександр Омельчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь