Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати Луцької районної ради затвердили бюджет на 2023 рік

Дата: 16.12.2022 09:06
Кількість переглядів: 116

Депутати Луцької районної ради затвердили бюджет на 2023 рік.

Як розповіла начальниця фінансового управління Луцької РДА Ірина Савіцька, дохідна частина загального фонду на 2023 рік із врахуванням державної субвенції сформована у сумі 1 мільйон 314 тисяч 900 гривень.

«Проєкт місцевого бюджету на 2023 рік має ґрунтуватися на показниках, визначених у прогнозі місцевого бюджету, схваленому у 2022 році. Однак, на фоні широкомасштабної збройної агресії російської федерації, прогноз, врахований під час формування бюджету на 2023 рік, повністю втратив свою актуальність. Зазнали змін всі ключові макроекономічні і мікроекономічні показники та припущення прогнозу», - розповіла Ірина Савіцька.

У цілому, за підсумком 2022 року, очікується падіння ВВП на рівні 33,2 відсотка порівняно із 2021 роком, рівень інфляції – 30,1 відсотка.

«Після припинення активних бойових дій найшвидше відновлюватиметься сфера послуг, яка є чутливою до активності населення, що повертатиметься до своїх домівок, а також є більш цифровізованою, що відкриває не тільки внутрішні ринки збуту.

Також, на думку фінансистки, відбуватиметься активне відновлення малого та середнього підприємництва, які потребують менших інвестицій, мають на сьогодні бюджетну підтримку, наприклад, у вигляді кредитних програм, є більш мобільними та мають ширші можливості маневрувати з логістикою та продажами своєї продукції. Зокрема, це виробництва, що пов’язані із задоволення першочергових потреб, а також креативні індустрії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь