Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ПІДГАЙЦІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СТАВИТЬ ПІД ЗАГРОЗУ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН ЛІКАРНІ У ЛИПИНАХ

Дата: 18.10.2022 12:01
Кількість переглядів: 330

Луцька районна рада передала Підгайцівській громаді у користування котельню, яка обслуговує Луцьку центральну районну лікарню, що у Липинах. Проте громада відмовляється її приймати, ставлячи під загрозу опалювальний сезон усієї лікарні.

Комунальне підприємство «Райтеплобуд», на балансі якого перебуває котельня, не може забезпечити опалювальний сезон через відсутність коштів, а держава не передбачає компенсації для покриття різниці вартості спожитих енергоносіїв. Крім того, як повідомили у КП «Райтеплобуд»,  сировина для опалення здорожчала мінімум утричі.

«Для того, щоб не зірвати опалювальний сезон, директор КП звернувся до районної ради з проханням оперативно вирішити цю проблему. До останнього моменту ми все ж сподівалися, що держава продумає компенсаторний механізм. Щоб не витрачати час на скликання сесії, майновою комісією районної ради було прийнято рішення, а голова райради у міжсесійний період підписав відповідне розпорядження про передачу у користування котельні Підгайцівській громаді. Чому громада не приймає її у користування – не зрозуміло, адже мова йде про опалення лікарні. Підгайцівські чиновники хочуть цю котельню лише у комунальну власність», - розповів голова постійної комісії з питань майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст району Юрій Бондарук.

Голова райради Олександр Омельчук наголосив, що обслуговувати котельню, отримавши її в користування, для Підгайцівської сільради буде значно дешевше, адже кошти витрачатимуться лише на закупівлю сировини для опалення.

До слова, Городищенська громада теж отримала у користування котельні та власними силами готова опалювати комунальні заклади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь