Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Спростування коментаря Горохівського міського голови Віктора Годика

Дата: 06.10.2022 11:16
Кількість переглядів: 132

Зважаючи на резонанс, який викликав коментар міського голови Горохова Віктора Годика виданню «Волинь» з приводу відключення електропостачання в приміщенні Горохівської міської ради, повідомляємо наступне:

Об’єкт нерухомості за адресою м. Горохів, вул. Шевченка, 17 знаходиться на балансі комунального підприємства «Райтеплобуд». 16 серпня 2021 року це приміщення було здане в оренду за 1 гривню в рік Горохівській міській раді, а 3 травня 2022 року даний договір додатковою угодою між Горохівською міською радою та КП «Райтеплобуд» було продовжено до 30 червня 2022 року.

Згідно згаданого договору, КП «Райтеплобуд» впродовж 2021-2022 рр. дійсно надало Горохівській міській раді послуги з електро- та газопостачання, а міська рада, в свою чергу, відшкодовувала вартість цих послуг. Заборгованості перед комунальним підприємством Горохівська міська рада не має.

Однак, є інша проблема – вартість тарифів для бюджетних і небюджетних організацій, яка суттєво відрізняється (КП «Райтеплобуд», на відміну від Горохівської міської ради, є небюджетною організацією).

В лютому 2022 року комунальним підприємством було направлено лист №05-02/22 від 11.02.2022р. керівництву Горохівської міської ради з повідомленням про намір розірвання договорів постачання газу, електроенергії та водопостачання. У листі також рекомендувалося Горохівській міській раді заключити прямі договори з постачальниками послуг, оскільки це буде значно дешевше для бюджету громади.

В серпні 2022 року директор КП «Райтеплобуд» звернувся до пана Годика з проханням особистої зустрічі задля вирішення даного питання в новому опалювальному сезоні. Міський голова не заперечував щодо зустрічі. Проте, вона не відбулась і до сьогодні.

Комунальним підприємством «Райтеплобуд» було направлено листи Горохівській міській раді № 05 – 08/22 від 18.08. 2022 р., Горохівській філії ПрАТ «Волиньобленерго» №11 – 08/22 від 30.08.2022 р., ТЗОВ «Волиньгаззбут № 08 – 08/ від 19.08.2022 р., АТ «Оператор газорозподільної системи «Волиньгаз» №09 – 08/ 22 від 19.08. 2022 р. про припинення угод з надання послуг з електро- та газопостачання з 1 жовтня 2022 року, в якому також було рекомендовано укласти прямі договори між згаданими організаціями та міською радою.

В телефонній розмові з представниками Горохівської філії «Волиньобленерго» було підтверджено, що договір оренди даного приміщення є чинним і Горохівська міська рада має право заключити прямий договір на енергопостачання, проте виявилось, що керівництво міської ради ухиляється від укладання цього договору із постачальником напряму.

Питання надання комунальних послуг лежить виключно у площині взаємовідносин орендаря – Горохівської міської ради та орендодавця – КП «Райтеплобуд» і не має жодного політичного підтексту, про який заявляє міський голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь