Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Луцька районна рада підтримала звернення про посилення публічного висвітлення інформації про полонених захисників Маріуполя

Дата: 29.09.2022 12:11
Кількість переглядів: 126

Луцька районна рада підтримала звернення про посилення публічного висвітлення інформації про полонених захисників Маріуполя, адресоване Президенту України Зеленському В.О., Прем’єр-міністру України Шмигалю Д.А. та Голові Верховної Ради України Стефанчуку Р.О.

Текст звернення:

«Збройна агресія росії проти України триває 8 років та переросла у повномасштабне вторгнення, що стало черговим підтвердженням основної мети загарбника – знищити Українську державу та український народ будь-якими методами.

Країна-агресор постійно нехтує усіма правилами ведення війни, конвенціями чи угодами, що забезпечували стабільність та правосуддя у всьому світі. Єдиний метод їхньої дипломатії це ультиматуми та погрози. Обраний ними шлях – це насилля, вбивства, знущання, грабіж та інші методи агресії проти українського народу.

На жаль, ми уже були свідками чергового злочину агресора, умисного вбивства полонених у Оленівці. Того дня загинуло понад 50 наших співвітчизників, які мали би бути під захистом Женевської конвенції та гарантій Червоного Хреста, що на ділі ніяк не вплинули на дії російських вбивць. Верховний представник Європейського Союзу з зовнішніх справ і політики безпеки Жозеп Боррель назвав вбивство українських військовополонених в Оленівці на Донеччині "нелюдськими та варварськими" діями, що прирівнюються до воєнного злочину.

Напередодні російські Telegram-канали поширили відео, на якому двоє чоловіків, російських військових, тримають на землі чоловіка в українській військовій формі. Один із них катує українського полоненого. Пізніше, 29 липня у проросійських телеграм-каналах з'явилася друга частина відео, де закатованого чоловіка вбивають пострілом у голову. У вбивстві військовополонених в Оленівці та катування українського військовослужбовця, ми можемо побачити наскільки важливо продовжувати роботу над публічним розголосом проблеми повернення українських військовослужбовців з полону.

Станом на сьогодні загарбник утримує сотні військовополонених, серед яких є герої захисту Маріуполя. Нам відомо, що операція з порятунку 2,5 тисяч захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, щоб зберегти життя нашим Героям. На жаль, будь-якої альтернативи не було і основним завданням стояло збереження їх життя.

Нещодавно українська влада спільно з міжнародними партнерами повернула 95 захисників, а 21 вересня ми дізналися про звільнення ще понад 200 захисників «Азовсталі» завдяки обміну на зрадника Медведчука. Та в полоні і досі залишаються сотні наших воїнів.

Звертаємося до Вас:

1) посилити публічне висвітлення ситуації навколо полонених з «Азовсталі»;

2) вчергове звернутися до наших міжнародних партнерів аби привернути їх увагу до ситуації з нашими полоненими;

3) вкотре нагадати організаціям ООН, Червоного Хреста, державам партнерам про їх зобов’язання і забезпечити відправку представників цих організацій до місць утримання військовополонених;

4) посилити комунікацію з рідними військових, що перебувають в полоні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь