Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Луцька окружна прокуратура прозвітувала перед депутатами райради

Дата: 29.09.2022 12:08
Кількість переглядів: 274

Заступник керівника Луцької окружної прокуратури Сергій Мацюк прозвітував перед депутатами Луцької районної ради про діяльність окружної прокуратури на території міста Луцька та району за І півріччя 2022 року.

З його слів, у період дії воєнного стану активізовано правоохоронну діяльність у сферах протидії незаконному використанню гуманітарної допомоги, протиправному переправленню осіб призовного віку та яким заборонено виїзд у зв'язку з обмеженнями на період дії воєнного стану через державний кордон, ухилення від мобілізації, а також здійснено ряд заходів з метою забезпечення належного виконання визначених законодавством функцій та завдань, передусім щодо документування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації проти України.

«Вдалося досягти суттєвого зменшення кількості вчинених в Луцькому районі кримінальних правопорушень (з 2570 до 1524), зокрема, істотно знизилася кількість вчинених тяжких злочинів (з 821 до 588), нетяжких злочинів (з 713 до 441), проступків (з 825 до 345).

Зменшилася кількість вчинених кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи (з 180 до 88, або на 51,1%), менше вчинено умисних вбивств (з 5 до 4).

Спостерігається суттєве збільшення кількості виявлених фактів щодо збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (з 72 до 197, або у 2,7 рази)», - наголосив заступник прокурора.

Сергій Мацюк також наголосив депутатам, що упродовж І півріччя 2022 року до Луцької окружної прокуратури надійшло 319 звернення громадян, з яких вирішено – 203, направлено до інших відомств для вирішення -102, повернуто заявникам – 3 та 1 залишено без розгляду.

Депутати райради підтримали звіт прокуратури більшістю голосів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь