Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"У нас може бути лише один патріархат – Київський", - владика Михаїл

Дата: 15.09.2022 12:50
Кількість переглядів: 162

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук та заступниця керівника виконавчого апарату Тетяна Павлова-Багрійчук побували на засіданні сесії Волинської обласної ради.

З-поміж інших питань порядку денного, обласні обранці одноголосно підтримали проєкт звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, начальника Волинської обласної військової адміністрації про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл подякував депутатам Волиньради за єдину та жорстку позицію щодо діяльності московського патріархату в Україні.

«Конфесія московського патріархату активно підтримує позицію завоювання росією території України… Попри їхні заяви, суть їхня не змінюється. Окрім церковних правил, є ще Статути, згідно яких живуть релігійні громади, безпосередньо самі церкви. У Статуті, за яким живе релігійна організації Українська православна церква московського патріархату в загальних положеннях звучать такі слова: «Українська православна церква є самостійною незалежною в управлінні та устрої. Українська православна церква з’єднана з помісними православними церквами через руську православну церкву…

Ми виступаємо за Єдину Помісну Православну Церкву, без ніяких патріархатів – московських, японських… У нас може бути лише один патріархат – Київський», - сказав у виступі владика Михаїл.

Митрополит подарував голові Волиньради Григорію Недопаду державний стяг України із нанесеною на нього символікою Євросоюзу.

«Це Євросоюз об’єднується навколо України, яка захищає інтереси Європи та боронить її», - наголосив владика.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук повідомив, що у порядку денному найближчої сесії райради теж є проєкт звернення до центральних органів влади щодо заборони Української православної церкви московського патріархату на території України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь