Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Олександр Омельчук взяв участь в обговоренні проєкту закону "Про службу в органах місцевого самоврядування"

Дата: 26.07.2022 14:38
Кількість переглядів: 275

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук взяв участь у засіданні круглого столу  щодо реформування законодавства про службу в органах місцевого самоврядування в режимі відеоконференції.

Круглий стіл ініційований Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Під час відеозустрічі народних депутатів, голів обласних, районних рад, експертів,  представників вітчизняних і міжнародних організацій було презентовано проєкт Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (реєстр. № 6504).

«В стіни Верховної Ради прийшов важливий законопроєкт, який вже давно на часі. Він визначає правовий статус службовців місцевого самоврядування. Наша ціль – розвивати місцеве самоврядування, а відтак у майбутньому – надавати якісні послуги громадянам. Усе можна написати на війну, але вона рано чи пізно закінчиться і нам доведеться відбудовувати країну», - наголосив голова Луцької райради Олександр Омельчук.

Як зауважив народний депутата Вячеслав Рубльов, пропонованим законопроєктом:

  •  уніфіковано підходи до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування;
  • розмежовано статус службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування;
  • закріплено принцип політичної неупередженості службовців місцевого самоврядування зі збереженням за ними конституційного права бути обраними та гарантій, передбачених виборчим законодавством; 
  • закріплено повноваження керівника служби в органах місцевого самоврядування;
  • уніфіковано підхід до проведення відкритих конкурсів на вакансії посад службовців місцевого самоврядування, проведення конкурсів та результатів його проведення через Єдиний портал вакансій публічної служби;
  • визначено мінімальні та максимальні розміри посадового окладу службовця місцевого самоврядування та виборної посадової особи.

«Вважаю, що ми на початку великого шляху до реформування служби в органах місцевого самоврядування, яка має стати престижною, а службовці – бути висококваліфікованими та вмотивованими якісно виконувати свої обов’язки та надавати якісні послуги мешканцям своїх громад. І головне – бути патріотами України!», - наголосив Вячеслав Рубльов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь