Луцька районна рада
Волинська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Торчинській громаді 52 гектари господарського двору потребують раціонального використання

Дата: 09.06.2022 13:03
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

У Торчинській громаді 52 гектари господарського двору потребують раціонального використання.

Як розповів голова громади Юрій Кревський, багато років поспіль ця територія не використовується, тож Торчинська селищна рада зацікавлена або в інвесторі, або ж у реальній пропозиції того, як використати ці 52 гектари власними силами.

Спільно із головою Луцької районної ради Олександром Омельчуком, народним депутатом Вячеславом Рубльовим, депутатом Волиньради Юрієм Ройком було оглянуто господарський двір, територія якого здебільшого вкрита лісом.

«У Торчинській громаді є комунальне підприємство, яке займається веденням лісомисливського господарства. Для зменшення енергетичної, газової залежності ми домовились із селищним головою про написання грантового проєкту для залучення додаткових коштів від наших західних партнерів. У подальшому у Торчинській громаді ми перейдемо на альтернативне газу опалення – твердопаливні котли, а сировина для комунальних установ, потреб населення може бути використана від ведення лісового господарства на цій території», - розповів народний депутат Вячеслав Рубльов.

Депутат Волиньради, голова екологічної комісії  Юрій Ройко зауважив, що дрова, паливні пілети – це реальна альтернатива газу.

«Господарський двір - це повноцінний лісовий масив. Безсумнівно він потребує ведення лісогосподарської діяльності: лісовідновлення, створення нових лісових культур, лісозбереження та відповідних рубок, в першу чергу - санітарних. Важливо розуміти, що тривалий час цей ліс був безхозним, відповідно є дуже багато пошкоджених та уражених дерев, які можна використати для виробництва паливних пілетів та під  заготівлю лісосировини», - сказав Юрій Ройко.

Фото без опису

«Президент Володимир Зеленський заявив, що до зими потрібно переходити на альтернативні види палива. Важливо, щоб громади уже зараз подбали про комунальні заклади. Якщо Торчинській громаді вдасться залучити грантові кошти, то вона буде забезпечена паливною сировиною вже цієї зими», - наголосив Олександр Омельчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь