Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Колківському центрі профосвіти провели день відпочинку для переселенців

Дата: 18.05.2022 11:02
Кількість переглядів: 164

Луцька районна рада започаткувала хорошу ініціативу – влаштовувати дні відпочинку для вимушено переселених українців. Цю ідею підхопив і Колківський центр професійної освіти, на базі якого для понад сотні переселенців, які тимчасово проживають у Колківській та Рожищенській громадах, організували відпочинок.

На заході побували заступниця керівника виконавчого апарату Луцької райради Тетяна Павлова-Багрійчук та радник голови райради, депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко.

Директорка центру профосвіти Людмила Панасюк розповіла гостям про здобутки, досягнення навчального закладу, його матеріально-технічну базу, співпрацю із європейськими партнерами.

Так, з її слів, у Колківському центрі професійної освіти, який наступного року святкуватиме 60-річчя, навчається трохи більше як 600 студентів за різними спеціальностями, зокрема готують трактористів-механізаторів, слюсарів, водіїв, кухарів, кондитерів, тваринників, овочівників, кочегарів. У відокремленому відділенні центру, що у Маневичах, готують також столярів, малярів-штукатурів, водіїв, трактористів тощо.

«Робітничі професії – важливі. Кожна людина повинна вміти робити щось своїми руками. Вища освіта – це інтелектуальний ріст нації, але не треба забувати і про практичні навики. Після перемоги у війні нас чекає відбудова країни, а отже затребуваними будуть саме робітничі професії», - наголосила Людмила Панасюк.

Заступниця керівника виконавчого апарату Луцької райради Тетяна Павлова-Багрійчук передала вітання директорці, працівникам Колківського центру професійної освіти та переселенцям від голови райради Олександра Омельчука , а також побажала найшвидшої перемоги України та її процвітання.

«З перших днів війни Волинь гостинно приймає вимушених переселенців - людей, яких жах війни змусив покинути свої домівки і шукати прихистку. Ми чітко усвідомлюємо, що кожен на своєму місці має працювати на перемогу. Для переселенців ми допомагаємо облаштувати побут, продуктами харчування, речами першої необхідності… Не менш важливими є і морально-психологічний стан вимушено переселених, саме тому для намагаємось влаштовувати різні екскурсії та дні відпочинку»,- додав радник голови районної ради Юрій Ройко.

Викладачі та студенти Колківського центру професійної освіти організували для гостей майстер-класи із оформлення медово-імбирних пряників, які будуть відправлені військовим на передову, із виготовлення цукрових квітів з мастики та з приготування піци.

Чи не найбільше захоплення у дітей та дорослих викликало катання на тракторах та возі.

Працівники обласного центру позашкільної освіти здивували діток мобільним планетарієм, а також провели майстер-класи з мікробіології, виготовлення листівки до Дня вишиванки, плетіння оберегів з бісеру та управління радіокерованими модельками.

Більше фото - на офіційній сторінці Луцької районної ради у Фейсбуці. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь