Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

В Олиці переселенці висадили Алею перемоги

Дата: 03.05.2022 15:46
Кількість переглядів: 503

Переселенці із Олицької та Цуманської громад побували на екскурсії у Замку Радзивіллів, а також висадили Алею перемоги на території дитячого садочка в Олиці.

Ідею провести день відпочинку для вимушено переселених осіб Луцька районна рада реалізувала спільно із Центром позашкільної освіти Волинської обласної ради, Волинським обласним еколого-натуралістичним центром, Олицькою та Цуманської селищними радами.

65 переселенців з різних куточків країни, які нині проживають у Цуманській та Олицькій громадах, відвідали Замок Радзивіллів, Колегіальний костел Святої Трійці та Костел святих Петра і Павла.

Як розповіла очільниця Центру позашкільної освіти Оксана Філіпчук, для діток вони привезли пересувний планетарій, а також організували майстер-класи із мікроскопом, з бісероплетіння оберегів та розв’язування задач на логіку.

У планетарії дітям демонстрували фільми на космічну тематику. Та чи не найбільше захоплення викликав майстер-клас із біології, під час якого усі бажаючі мали змогу розгледіти під мікроскопом шматочки картоплі, цибулі та вже готових препаратів, які люб’язно демонструвала керівник гуртка мікроскопії Алла Машевська.

Обласний еколого-натуралістичний центр пропонував діткам та дорослим виготовити екологічну іграшку «Трав’янчик», з якої за правильного догляду та вчасного поливання водою за кілька днів проросте трава. Крім того, працівники екоцентру підготували майстер-класи із акваріумістики.

«Трав’янчик» - універсальна іграшка, свого роду антистрес. Виготовивши її дітки спостерігають та досліджують природу, адже якщо її поливати, то з неї проросте травичка, яку можна підстригати, а потім віддати поласувати домашнім улюбленцям – хом’ячкам чи кроликам», - розповіла заступниця директора еколого-натуралістичного центру Ольга Омелько. 

Після майстер-класів усі садили дерева: загалом біля олицького дитячого садочка висаджено близько 30 оцтових дерев (інша назва – сумах).

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук у розмові із вимушено переселеними українцями наголосив, що волиняни дуже гостинні та завжди готові допомогти тим, хто цього потребує.

«В Україні війна, тож ми мусимо гуртуватися та бути єдиними, підтримувати тих, хто не з власного бажання покинув рідну домівку, їх заставила війна… Сьогоднішня зустріч вкотре показала, що українці – єдиний народ, незалежно від того, хто де народився», - сказав Олександр Омельчук.

Від райради переселенцям передано гуманітарну допомогу: продукти харчування, засоби гігієни, теплі пледи тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь