Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Тут немає Бандери, яким лякали мешканців східних регіонів", - голова райради до переселенців із Колківської громади

Дата: 21.04.2022 18:08
Кількість переглядів: 345

Екскурсію та частування для переселенців із Колківської громади влаштували у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі.

Радо зустріли гостей директорка центру Валентина Остапчук разом із головою Луцької районної ради Олександром Омельчуком, депутатами Волиньради Юрієм Ройком та Ольгою Омелько.

«У кожній області є позашкільна освіта та обласні осередки еколого-натуралістичних центрів. Ми займаємось у позашкільний час підготовкою дитини від 5-річного віку і до студента. Даємо базу практичних знань із природничих дисциплін, особливо – з екології. Ці знання завжди на часі та завжди потрібні», - розпочала знайомство із закладом Валентина Остапчук.

Вона провела невеличку екскурсію центром та розповіла про головні досягнення його вихованців, про гуртки, які діють при центрі, майстер-класи, які проводяться працівниками.

Голова Луцької райради Олександр Омельчук у розмові із переселенцями, які тимчасово проживають у Колківській громаді, наголосив, що Україна єдина як ніколи раніше.

 «У кожного з вас своя історія втечі та порятунку від війни. Ми ж допомагаємо вам усім, чим можемо. Тут немає Бандери, яким лякали мешканців східних регіонів країни. Нас намагалися роз’єднати мовою, культурою, вірою… Сьогодні ми - єдиний народ! Як би це прикро не звучало, але ми єдині завдяки російським окупантам, які принесли війну на наші землі. Ми – нація, яка має сильний козацький дух», - сказав Олександр Омельчук.

«Відчуйте Волинь, відчуйте наш край і нехай він стане для вас другою домівкою», - додав депутат Волиньради Юрій Ройко.

А символом козацького духу став куліш, приготований за секретним рецептом депутатом Луцької райради, директором Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петром Олешком та працівниками цього освітнього закладу.

«Східна та південна Україна – колиска козацтва. Козаки у походах не возили із собою багато речей та провізії. Пшоно, суха таранька – з них варили їжу. Рецепт куліша, за козацьким звичаєм, не розповідається. Бо у давнину, якщо козак комусь розказав рецепт, в якості покарання його прив’язували до дерева і з’їдали при ньому куліш, не ділячись», - розповів Петро Олешко.

Переселенців щедро почастували кулішем та іншими смаколиками, а найменшим гостям центру вручили подарунки та паски. 

Більше фото - на офіційній сторінці Луцької райради у фейсбуці. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь