Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Хай ворог бачить, що ми єдині: у Луцьку відбувся Молитовний сніданок єднання

Дата: 20.04.2022 14:10
Кількість переглядів: 478

Молитовний сніданок єднання, який зібрав більше 500 вимушено переселених українців із різних куточків країни, відбувся неподалік Луцька.

Сніданок єднання ініційований Луцькою районною радою та Церквою «Спасіння».

У просторому залі церкви зібралися переселенці, представники влади, духовенство не для святкування чи урочистостей, а для спільної молитви за Україну, за кожного воїна, який її захищає, за кожного українця, який допомагає в тилу – за усіх нас, об’єднаних війною в одну велику родину.

Молитва об’єднала різні релігійні конфесії – протестантів, православних, римо-католиків та греко-католиків, народних депутатів Вячеслава Рубльова та Віталія Безгіна, заступника голови Волинської обласної ради Григорія Пустовіта, голову Луцької районної ради Олександра Омельчука, заступницю керівника виконавчого апарату Луцької райради Тетяну Павлову-Багрійчук, заступника Підгайцівського сільського голови Олександра Бляшука, голову Олицької селищної ради Олександра Прендецького, депутатів Волинської обласної ради Юрія Ройка, Оксану Філіпчук, Юрія Харченка та депутатів Луцької районної ради Леоніда Смалька, Валентина Жданюка тощо.

«Війна розділила наше життя на дві частини, на до і після. Бог посилає випробовування сильним націям. Українці століттями боролася за свою незалежність, гуртувалися і зараз ми об’єднуємося, бо Україна – єдина. Наші воїни боронять землю від ворога, який прийшов неочікувано, а ми просимо у молитві в Бога перемоги та миру, щоб наші діти не знали, що таке війна», - сказав народний депутат Вячеслав Рубльов.

Нардеп Віталій Безгін додав: «Як і більшість тут присутніх людей, які були змушені покинути свої домівки, я теж у Луцьку в гостях. І мені приємно, що мене приймають як вдома. Я виріс у Криму і добре розумію, що війна розпочалась далеко не 24 лютого і не у 2014 році. Нам потрібна єдність як ніколи і її треба зберегти і потім, незалежно від того, хто де народився – на Волині, Луганщині, Маріуполі… Вірю у нашу перемогу та відбудову України».

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук розповів, що ідея проведення молитовного сніданку виникла під час спілкування із пастором церкви «Спасіння» Миколою та депутатом райради Леонідом Смальком. Як відомо, церква протягом усіх тижнів війни активно доставляє гуманітарну допомогу у гарячі точки країни та допомагає із евакуацією людей.

«24 лютого Україна загинула. Стара Україна загинула, народилася нова. Я горджуся тим, що є українцем. І світ гордиться нами, а від росіян відвертає голову. Дякую усім, хто допомагає нашим воїнам та людям одягом, взуттям, продуктами харчування, ліками… Ми усе відбудуємо, бо ми сильні духом. Дякую церкві «Спасіння» за організацію цього Сніданку. Хай ворог бачить, що ми єдині, незламні та нероздільні», - Олександр Омельчук.

Після спільної молитви запрошених на сніданок щедро частували приготованими з любов’ю смаколиками, а найменші гості отримали подарунки від церкви «Спасіння».

Більше фото - на офіційній сторінці Луцької райради у фейсбуці. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь