Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова райради Олександр Омельчук відвідав родину загиблого волонтера Михайла Супруна

Дата: 09.04.2022 11:46
Кількість переглядів: 396

Родину із сімома дітьми, батька яких розстріляли російські окупанти, провідали голова Луцької районної ради Олександр Омельчук та волонтери зі США, яких запросив нардеп Вячеслав Рубльов. 

Перебуваючи у Львові, волонтерка Харбір Бхатія почула історію загибелі Михайла Супруна, який займався вивезенням українців із тоді ще окупованих населених пунктів Київської області у безпечніші місця.

Михайло був розстріляний росіянами 11 березня прямо в бусі, яким віз продукти харчування для мешканців Київщини. Це була його третя поїздка, яка, на жаль, стала останньою. Загалом він врятував життя більш як 30 українцям, яких встиг вивезти із пекла окупації.

Із сімома неповнолітніми дітьми залишилась дружина героя-волонтера – Оксана Супрун. Вони проживають у селі Здовбиця Рівненської області. Найстаршій доньці – майже 17 років, найменшій – лише 2.

«Якось ми поверталися додому і по дорозі зустріли колону волонтерів, які везли переселенців. Чоловік сказав, що теж хоче це робити. Йому зателефонував товариш з Рівного і вони поїхали. За першу поїздку вони привезли 13 людей з Бородянки, з яких двоє щойно народжених діток… Вдруге він приїхав битком набитим бусом людей, при тому, що авто розраховане на 8 місць. Третя його поїздка стала останньою… Він навіть недоїхав… Його розстріляли біля села Мирча, а потім ще й спалили машину», - розповіла Оксана Супрун.

«Діти дуже чудові, усміхнені, у них батькові очі… Ваш батько – герой, він був дуже сміливим чоловіком. Я розумію, що вам зараз дуже непросто і боляче. Зараз він з Богом і оточений любов’ю», - звернулась до родини волонтерка Харбір Бхатія.

Волонтери подарували дітям іграшки та солодощі, а також надали фінансову підтримку. Крім того, Харбір запевнила, що ті міжнародні організації, з якими вона співпрацює, а це United Sikhs, Ik Onkar Bridges, Rotary Club of Santa Clara та  Nishkam S.W.A.T, найближчим часом надішлють сім’ї загиблого волонтера і свою допомогу.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук подякував Оксані Супрун за подвиг її чоловіка, побажав родині пережити нелегку втрату та завжди пам’ятати, що їхній батько – Герой.

Фінансову допомогу можна надсилати на картку 4149 4991 2082 3388 Супрун Оксана Віталіївна, або через програму грошових переказів MoneyGram: Suprun Oksana, (+38068) 051-40-37.

Збір коштів для родини Супрун також триває за посиланням https://www.gofundme.com/f/please-help-support-this-family-in-ukraine?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь