Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Путін повинен відповісти за кожного українця, якого вбив", - американські волонтери у Колківській громаді

Дата: 07.04.2022 19:27
Кількість переглядів: 460

У притулок для переселенців в Колківській громаді завітали американські волонтери. Харбір Бхатія, її мама Гунвант Каур та колишній військовий Біл Тішер із початком війни в Україні прилетіли зі США до Польщі, де на кордоні зустрічали та годували українських жінок з дітьми та людей похилого віку. Три дні тому на запрошення народного депутата Вячеслава Рубльова вони приїхали на Волинь, привізши гуманітарну допомогу.

 «Американські волонтери, які приїхали в Луцьк, співпрацюють з різними міжнародними організаціями, які надають гуманітарну допомогу для переселенців. Я познайомився з їхнім координатором Гінтаутасом  Маурікасом у Львові і запросив на Волинь. Дуже приємно, що волонтери відгукнулися допомогти переселенцям, які знайшли прихисток у Колківській громаді. Сподіваюся на подальшу співпрацю та доставку гуманітарного вантажу за їхнього сприяння у ті міста, які вже звільнені від російських окупантів, зокрема у Київську область: Гостомель, Ірпінь, Бучу тощо. Ми нещодавно там були і знаємо, що потреба в гуманітарній допомозі є», - розповів нардеп Вячеслав Рубльов.

До слова, Харбір Бхатія та Біл Тішер комунікують із трьома американськими організаціями United Sikhs, Ik Onkar Bridges, Rotary Club of Santa Clara і однією британською Nishkam S.W.A.T та саме від них доставляють допомогу для українців.

Разом із нардепом Вячеславом Рубльовим, головою Луцької районної ради Олександром Омельчуком, депутатом Волиньради Юрієм Ройком, депутатами райради Петром Олешком і Миколою Васагою волонтери привезли у Колківську громаду для переселенців дитячі іграшки, продукти харчування, засоби особистої гігієни.

Їм показали умови, в яких проживають переселенці із різних куточків України, які були змушені втікати від війни.

«Наші серця розбилися, коли ми побачили фото того, що відбувається в Україні. Путін вбиває невинних людей і ми розуміли, що мусимо допомогти. Мій тато, який родом з Індії, жив у Харкові та Києві протягом майже 4 років. Він часто розповідав мені, що українці дуже дружелюбний народ. Ми віримо, що Україна переможе і це змінить усю політичну картину світу», - звернулась до мешканців притулку у Колківській громаді волонтерка Харбір Бхатія.

Її мама Гунвант Каур додала, що, як і українці, вона мріє про той день, коли путін помре.

«Я люблю людей, дітей і ніколи в житті нікому не бажала зла і не відчувала ненависті, але це не стосується тепер путіна. Він має померти у муках за кожного українця, якого вбив», - сказала Гунвант.

«Американці дуже сміливі, адже не побоялися прилетіти в Україну із допомогою. Ми розуміємо, що нас підтримує увесь світ, а отже ми непереможні», - зауважив голова райради Олександр Омельчук.

Після візиту у Колківську громаду волонтери зустрілися також із головою Луцької районної військової адміністрації Володимиром Кецом, з яким обговорили подальшу співпрацю та потребу у гуманітарних вантажах.

Більше фото - на офіційній сторінці у фейсбуці. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь