Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Переселенці на Волині: голова райради займався поселенням сімей із Харкова та Києва у Колківській громаді

Дата: 09.03.2022 16:57
Кількість переглядів: 158

На Волинь продовжують прибувати переселенці із атакованих росією міст. За інформацією Координаційного центру, в області вже знайшли притулок понад 13 тисяч евакуйованих осіб.

Розселенням та облаштуванням побуту сімей із Києва та Харкова у Колківській громаді сьогодні займались голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, депутат райради Микола Васага та депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко.

"Вимушено переселені родини потребують особливої уваги та опіки, вони пережили жах ракетних ударів, кілька днів пробули в укритті. Ми зустріли сім'ю з Харкова з трьома маленькими дітьми. Вони 9 діб просиділи у підвалі. Ми поселили їх у безпечному місці, але вони досі просять спати на матрацах на підлозі. Перебувають у важкому психологічному стані", - зауважив голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко розповів про ще одну родину з Києва, яка приїхала на Волинь із 5-річною дитиною в автомобілі із простреленими вікнами.

" Евакуйовані і діти, і дорослі потребують уваги та психологічної допомоги. Ми зустрілися з людьми із різних міст, але не відчувається, що ми різні, ми - українці і у цьому наша сила!", - додав Юрій Ройко.

За словами самих переселенців, після пережитого їм досі не сняться сни, але вони відчувають, що зовсім скоро повернуться додому.

??????????Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь