Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Війна показала хто є хто", - голова райради Олександр Омельчук

Дата: 07.03.2022 13:02
Кількість переглядів: 169

«Війна показала чітко хто є хто. Дякую усім волонтерам депутатам Луцької районної ради, народному депутату Вячеславу Рубльову, голові Луцької районної військової адміністрації Володмиру Кецу та багатьом іншим. Ці люди із самого початку проявили мужність та людяність, показавши приклад того, як потрібно налагоджувати співпрацю з військовими, волонтерами, мешканцями, щоб разом боронити нашу державу», - наголосив голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

З його слів, у Луцькому районі сформований та повністю укомплектований  батальйон територіальної оборони, налагоджена чітка співпраця із територіальними громадами.

«За 12 днів війни за кордону повернулося 140 тисяч українців, з яких 80% - це чоловіки, які взяли в руки зброю та стали на захист України.

Дякуємо усім волонтерам, які везуть гуманітарні вантажі за кордону – бронежилети, каски, тепловізори, військову амуніцію, допомагають переселенцям та Збройним Силам України.

Громади виділяють кошти для закупівлі пального для потреб територіальної оборони.

На жаль, є неприємне відкриття. Є люди, які втекли за кордон, а потім повернуться і будуть розповідати, як душею і серцем вони були з Україною, хоча насправді могли б багато чого зробити тут для перемоги! Наша сила – в єдності. Вірю в перемогу! Непереможний дух України – приклад усьому світу.

Навертаються сльози, коли бачиш, як бабуся приносить останні гроші та упаковку води на допомогу теробороні, у той час, коли мільйонери не можуть копійки дати, але розповідають, що вони герої. Героїзм – це піти в ЗСУ та захищати свою Батьківщину, купити бронежилети, постачати продукти харчування, допомагати переселенцям, які вимушено покинули свої зруйновані ворогом домівки, допомагати волонтерам із гуманітарною допомогою, плести сітки. Ось у чому героїзм!», - зауважив голова райради.

Радник голови Юрій Ройко додав, що надкритичні умови, в яких опинилися українці, виявляють справжніх ЛЮДЕЙ.

«Минули вже дні страху та паніки. Складається враження, що українська нація перероджується. Зараз як ніколи відчувається козацький дух, дух України, а з такими людьми – ми непереможні!», - переконаний Юрій Ройко.

Депутатка Луцької районної ради Лариса Понєдєльник вважає, що у важкий для країни час треба спільно працювати, дбаючи про людей та армію.

«Не всі волиняни, які волею долі опинилися за кордоном, відсиджуються там. Велика дяка тим, хто збирає гуманітарну допомогу. Такі ж віддані люди є і в громадах Луцького району – Петро Олешко, Тетяна Павлова-Багрійчук, Сергій Балицький, Лариса Новосад, вони допомагають військовим, теробороні, готують їжу, плетуть сітки… І такі люди є у кожному селі, в кожній громаді», - наголосила Лариса Понєдєльник.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь