Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Луцька районна рада має намір обмінюватися досвідом із польськими повітами

Дата: 23.02.2022 13:34
Кількість переглядів: 312

Луцька районна рада ініціює співпрацю із містами Республіки Польща для обміну досвідом у питанні децентралізації, соціальних сферах та в цивільній обороні. З цього приводу голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, заступник голови Сергій Сівак та громадський активіст Сергій Годлевський зустрілися із консулом Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Тересою Хрущ.

Пані консул наголосила, що вважає децентралізацію в Україні однією із найкращих реформ і польська сторона готова поділитися своїм досвідом.

«Нещодавно в Україні завершилась адміністративно-територіальна та реформа децентралізації. У результаті були сформовані нові територіальні громади, в тому числі і об’єднаного Луцького району, що за кількістю населення посідає перше місце на території Волині - 450 тисяч осіб.

Адміністративний центр району – Луцьк, із багатьма містами Польщі (Люблін, Жешув, Ольщтин, Замость, Хелм) підтримує тісні партнерські відносини. Обидві наші країни пов’язує багато спільного, як в минулому, так і сьогодні», - сказав голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Заступник голови райради Сергій Сівак запропонував консулу розглянути можливість укладання угоди між Луцьким районом Волинської області та подібним за масштабами повітом Республіки Польща, наприклад Люблінським для подальшого обміну у сферах освіти, медицини, культури та цивільної оброни.

Під час розмови консул Тереса Хрущ зосередила також увагу на маєтку Радзивіллів, що в селі Олика Луцького району. На її думку, Олику слід презентувати туристам комплексно, а не лише роблячи акцент на замку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь