Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Луцької райради відвідав підприємство "Грандпостач" у селі Пальче

Дата: 22.02.2022 12:12
Кількість переглядів: 381

У селі Пальче Луцького району діє підприємство «Грандпостач», яке виробляє продукцію бренду PALCHE – деревообробну та комунальну техніку, а також запасні частини до сільськогосподарської техніки.

На виробничих потужностях підприємства побували голова Луцької районної ради Олександр Омельчук та заступниця керівника виконавчого апарату Тетяна Павлова-Багрійчук.

Власник «Грандпостачу», депутат Волинської обласної ради Ігор Лех провів екскурсію виробничими площами, складом запасних частин до аграрної техніки та показав зразки деревоподрібнювачів.

«В нинішніх умовах треба підтримувати національного виробника, який розвивається та створює робочі місця. Луцька районна рада відвідує потужні підприємства на території району. Одним із таких є компанія «Грандпостач», продукція якої відома не лише в Україні під брендом PALCHE. На підприємстві працює понад сто людей, які отримують достойні заробітні плати і мають можливість розвивати свої навики», - наголосив голова райради Олександр Омельчук.         

Як розповів Ігор Лех, клієнтами підприємства «Грандпостач» є комунальні, приватні, аграрні підприємства з усієї України та країн Європи.

У компанії активно впроваджується ідея ощадливого виробництва, перейнята від корпорації Toyota.

«Ощадливе виробництво - це ціла філософія, яка прийшла до нас із компанії Toyota. Це боротьба зі всіма видами втрат: перевиробництвом, надмірними запасами, транспортуванням, браком, зайвою обробкою, зайвими рухами, очікуваннями, нереалізованим потенціалом… Нещодавно мав зустріч із ректором Луцького національного технічного університету Іриною Вахович. Ми поговорили про те, щоб для студентів впровадили викладання такої дисципліни як ощадливе виробництво, адже за цим майбутнє», - зауважив Ігор Лех.

На часі на виробництві триває облаштування нового цеху – фарбувальної камери та лінії збору агрегатів, а на території підприємства – виставкової площі.

Заступниця керівника виконавчого апарату Луцької районної ради Тетяна Павлова-Багрійчук  поцікавилася у Ігоря Леха його думкою щодо підтримки державою національних виробників.

 «Як виробники, ми потребуємо від держави дешевих кредитів для закупівлі обладнання і подальшої модернізації виробництва, дотацій – не абстрактних, а конкретних. Крім того, я не розумію, чому ціна електроенергії за останній рік зросла удвічі? Платили 2 гривні, зараз – 4 гривні за кіловат, не враховуючи доставку. Ціни на метал зросли у всьому світі, але в Україні ріст сягнув 70-80%... Не треба забувати, що за будь-яке підвищення тарифів платить кінцевий споживач. Це стосується усіх виробників, адже електроенергія є складовою собівартості виробництва продукції. Декларувати можна багато чого, але реальної допомоги бізнесу від держави немає», - резюмував Ігор Лех.

Голова райради Олександр Омельчук побажав компанії «Грандпостач», яка, до речі, цьогоріч святкуватиме своє 20-річчя, процвітання та економічного розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь