Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На сесії Луцької районної ради звітував голова Луцької РДА Володимир Кец

Дата: 18.02.2022 12:00
Кількість переглядів: 390

Луцька районна рада підтримала звіт голови Луцької райдержадміністрації Володимира Кеца про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй радою повноважень. У своєму звіті голова РДА зосередився на бюджеті, станом промисловості, соціального захисту, зайнятості населення, освіті, культурі, містобудуванні та архітектурі, утриманні доріг, охороні навколишнього природного середовища, територіальній обороні Луцького району.

"За" проголосувало 34 депутати Луцької райради. 

Попередньо звіт Володимира Кеца заслуховувався депутатами районної ради на кожній із постійних комісій.

Депутатка Оксана Сущук поцікавилися у Володимира Кеца питанням збереження історико-культурних цінностей з музеїв у разі надзвичайних ситуацій. Голова РДА пообіцяв в місячний термін зрушити цю проблему з місця та віднайти приміщення для їх збереження. 

Раїса Кучмук запитала, якою є співпраця РДА із районною радою. Володимир Кец наголосив, що взаємодія та діалог є, а співпраця ефективна.

 

Звіт голови Луцької райдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету, рішень ради із зазначених питань, а також про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй радою повноважень

 

Луцька районна державна адміністрація в межах своїх повноважень здійснює виконавчу владу на підвідомчій території, а також відповідно
до статті 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реалізує повноваження, делеговані рішенням Луцької районної ради від 30 вересня 1998  року № 3/2 «Про делегування окремих повноважень районної ради районній державній адміністрації» із змінами.

Передбачене законом делегування повноважень розцінюється, як один
із шляхів зміцнення довіри між органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, посилення спільної відповідальності за стан справ у районі.

З січня 2021 року розпочато процедуру реорганізації Горохівської, Ківерцівської та Рожищенської райдержадміністрацій шляхом приєднання до Луцької райдержадміністрації. Це пов’язано з прийняттям постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807 «Про утворення та ліквідацію районів». У результаті проведення реформи децентралізації площа новоутвореного Луцького району становить 5242,9 км2. До складу району входить 15 територіальних громад, а саме Берестечківська, Боратинська, Городищенська, Горохівська, Доросинівська, Колківська, Ківерцівська, Копачівська, Луцька, Мар’янівська, Олицька, Підгайцівська, Рожищенська, Торчинська, Цуманська. За даними Головного управління статистики у Волинській області чисельність наявного населення району становить 456 289 осіб, що складає 44,5% від обласного показника.

Проте разом з територією та економічним потенціалом до райдержадміністрації перейшли і борги колишніх районів. Так по відділу освіти, культури, молоді та спорту Горохівської районної державної адміністрації ГУ ДПС у Волинській області нараховано заборгованість по єдиному соціальному внеску  в сумі 865 690,10 грн, по відділу освіти та культури Ківерцівської районної державної адміністрації - 441 133,56 тис. грн, по відділу культури, туризму, молоді та спорту  Ківерцівської районної державної адміністрації – 35 700,68 тис. грн. На даний час відбувається звірка з ГУ ДПС у Волинській області щодо виявлення інших податкових боргових зобов?язань. Вирішення даного питання потребує спільних зусиль органу виконавчої влади та районної ради.

 

Бюджет

У 2021 році до загального фонду районного бюджету надійшло доходів, із врахуванням міжбюджетних трансфертів, у сумі 4 404,4 тис. грн, виконання річного плану склало 102 відсотки.

Надходження власних доходів загального фонду за 2021 року становить            2 310,7 тис. грн, або 112,6 відсотка до річного плану. Понад план одержано 258,7 тис. грн неподаткових надходжень.

За рахунок розміщення тимчасово вільних коштів загального і спеціального фонду районного бюджету, надходження нарахованих відсотків за 2021 рік становить 988 тис. грн, плата за надання адміністративних послуг становить 1 089,2 тис. грн, надходження від орендної плати за користування майном - 41,6 тис. грн, інші надходження – 191,9 тис. гривень.

Обсяг міжбюджетних трансфертів, іншої субвенції з місцевих бюджетів  у 2021 року склав 2 093,7 тис. гривень (надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв`язку, компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян, пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інше).

До спеціального фонду районного бюджету надійшло 1 821,7 тис. грн неподаткових надходжень, в тому числі: за рахунок власних надходжень бюджетних установ – 0,5 тис. грн; за рахунок коштів від відчуження майна, що перебуває у комунальній власності – 1 821,2 тис. гривень.

Виконання видаткової частини районного бюджету за 2021 рік становить 15 894,5 тис. грн, в тому числі по загальному фонду – 15 894,5 тис. грн (98 відсотків до уточненого плану на рік).

Перевиконання за власними доходами загального фонду районного бюджету дало можливість додатково залучити на видатки  1 650 тис. грн, в тому числі, 200 тис. грн на заробітну плату з нарахуваннями і 1450 тис. грн на інші видатки.

 

Промисловість

До основних бюджетоутворюючих економічно активних підприємств району відносяться: ТзОВ «Кромберг енд Шуберт Україна Лу», СПТОВ «Модерн – Експо», ПРАТ «Волиньхолдінг»,  ПАТ «Гнідавський цукровий завод», ПАТ «Луцьк Фудз», ТОВ «Епіцентр К», ТзОВ «Тигрес -Люкс», ТОВ «Модерн Інжиніринг», ТзОВ «Цунамі», ТДВ «Рожищенський сирзавод», ТзОВ «Хадеа Стіл Компанія», МПП «Дельта», ПП «Л.П.С.», ДП СЛАП «Рожище Агроліс»,  ТзОВ «Фурніро», ПАТ «Цумань», ТзОВ «ТарТак», ТзОВ «Едем», ТзОВ «Волиньагропродукт»,  іноземне підприємство «Дерево та профіль», ТОВ «Камінський Тімбер Енд Венірз», ТзОВ «Альтернатива», ТОВ «Пода-Волинь», ТОВ «Даніка Протеїн», ПП «Вікторія Голд», ТзОВ «Завод Горсталь».

Основна частка загального обсягу реалізації припадала на продукцію харчової промисловості, машинобудування та виробництво меблів.

Середньомісячна  заробітна плата штатних працівників району станом на  01 грудня 2021 року становила 11,942 тис. грн, що складає 103,3 % до середнього рівня по області (Волинська область – 11,555 тис. грн).

За даними Головного управління статистики у Волинській області заборгованість із виплати заробітної плати працівникам району станом на               01 грудня 2021 року становила 961,6 тис. грн, а саме:

- КНП «Торчинська районна лікарня» Торчинської селищної ради –                 860,7 тис. грн;

- ТзОВ «Полімер» - 100,9 тис. грн.

Якщо заборгованість на ТзОВ «Полімер» виникає періодично через подовжений термін розрахунку за продукцію, то заборгованість у медичних закладах - через затримку фінансування від Національної служби здоров’я України.

Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 29 січня 2019 року № 39 створено комісію з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Протягом 2021 року проведено п’ять засідань районної тимчасової комісії, за результатами роботи якої складено відповідні протоколи.

У результаті проведеної роботи заборгованість на вищевказаних підприємствах станом на 31 грудня 2021 року відсутня.

Також, на території району функціонують, робоча група з координації роботи державних органів з питань ліквідації незаконного виробництва і обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів (5 засідань) та запобігання і протидії контрабанді та робоча група з легалізації роботи лісопильних об’єктів та нелегального обігу деревини (6 засідань).

Протягом 2021 року здійснено виїзди у Рожищенську та Ківерцівську міську, Колківську селищну ради. У ході моніторингу перевірено дозвільні документи, дотримання трудового законодавства тощо. Власників пилорам поінформовано про легалізацію роботи найманих працівників відповідно до законодавства про працю та дотримання правил з охорони праці. З кожним суб’єктом господарювання проведено роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання вимог обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів згідно з вимогами Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». Також доведено до відома та роз’яснено норми податкового та трудового законодавства. 

 

Соціальний захист населення

В районі здійснюються заходи щодо соціального захисту 19 148 багатодітних, малозабезпечених сімей та сімей з дітьми.  Протягом  2021 року забезпечено нарахування й виплата державних соціальних допомог одержувачам на загальну суму 547,5 млн грн, в тому числі здійснено виплату допомоги 3 711 особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю на загальну суму 124,3 млн грн, а також 857 особам з інвалідністю загального захворювання на суму  24,9 млн грн.

З початку 2021 року забезпечено одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка» 25 осіб та виплачено грошову компенсацію вартості разової натуральної допомоги «пакунок малюка» 1 692 особам на загальну суму  9,7 млн грн.

Компенсацією в сумі 836,3 тис. грн забезпечено 19 осіб, що надають послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Забезпечено надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг  10 354 громадянам.  Сума  нарахованих  пільг  за  2021  рік  складає 55,7 млн грн у грошовій безготівковій формі та 40,5 млн грн у готівковій формі.

Нараховано і виплачено компенсації автомобільним перевізникам за пільговий проїзд за  2021 рік  734,0  тис. грн, заборгованість відсутня.

Субсидією на відшкодування плати за житлово-комунальні послуги, твердого палива та скрапленого газу протягом 2021 року користувалися                 16,2 тис. домогосподарств. Нараховано і виплачено субсидій на житлово-комунальні послуги відповідно до державної програми «Виплата житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» на суму 131,4 млн грн. За субсидією готівкою на придбання твердого палива та скрапленого газу з початку року звернулось 2 833 домогосподарств на суму 11,3 млн грн.

Станом на 01 січня 2022 року безоплатним харчуванням забезпечено 1 284 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи на загальну суму 3 582 тис. грн.

Луцькою райдержадміністрацією з метою погашення заборгованості із виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю  органами місцевого самоврядування, яка утворилася до проведення реорганізації Луцького району та була передана як правонаступнику, ужитий повний спектр заходів щодо необхідності забезпечення фінансування (недопущення заборгованості) на виплату зазначеної компенсації. компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю органами місцевого самоврядування (територіальними громадами). Завдяки плідній роботі з головами  територіальних громад (шляхом проведення робочих зустрічей, нарад, щомісячному моніторингу надання соціальних послуг, листуванням) було вирішено питання погашення заборгованості із виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги за 2020 рік (228,5 тис. грн) та виплаті  поточної за 2021 рік (217,6 тис. грн).

 Також завдяки спільній роботі із головами територіальних громад протягом 2021 року, з  метою наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців територіальних громад,  було запроваджено вцілому по району Програмний комплекс «Інтегрована  інформаційна система «Соціальна громада», окремій територіальній громаді була надана допомога (комп’ютерна техніка) для запровадження даної системи.

На виконання бюджетної програми «Заходи психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням»

- за напрямком соціальна та професійна адаптації учасників антитерористичної операції створено реєстр учасників антитерористичної операції, які виявили бажання пройти перепідготовку та професійне навчання. Навчання пройшли  дев’ять учасників АТО/ООС  (здобуття професії водій категорії В), 

- за напрямком психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції 44 учасники АТО/ООС пройшли реабілітацію.

- за напрямком забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням у черзі на лікування перебуває              207 учасників антитерористичної операції, з них 3 мають статус «учасник війни», 1- постраждалий в Революції Гідності, інші – «учасник бойових дій».

Згідно укладених трьохсторонніх договорів оздоровлено 151 учасник бойових дій (АТО), 80  осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання.

Видано 108 санаторно-курортних путівок з Міністерства соціальної політики України, а саме: 22 – особам з інвалідністю внаслідок війни, 10 учасникам бойових дій, 7 учасникам війни, 59 особам з інвалідністю загального захворювання та 10 членам сім’ї загиблих (померлих) військовослужбовців.

Направлено 36 дітей на оздоровлення у Міжнародний дитячий центр «Артек», 37 дітей в  Український дитячий центр «Молода гвардія та 34 дитини в дитячий оздоровчий табір «Артек – Прикарпаття».

Направлено 25 дітей з інвалідністю у Волинський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» Міністерства соціальної політики України.

Згідно укладених двосторонніх договорів направлено в реабілітаційні установи України 35 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП.

 

Зайнятість населення

З метою забезпечення реалізації на території району державної політики у сфері зайнятості населення, збереження та розвиток трудового потенціалу, підвищення економічної активності населення та сприяння в його продуктивній зайнятості рішенням районної ради від 30 вересня 2021 року № 7/8 затверджено Програму зайнятості  населення Луцького району на 2022-2024 роки.

Протягом 2021 року до філій Волинського обласного центру зайнятості, які здійснюють діяльність на території Луцького району за новим територіальним устроєм,  надійшли заявки від 1182 роботодавців. Загальна кількість вакансій у звітному періоді – 3936, з них укомплектовано - 2962. Рівень укомплектування 76,4%. Рівень безробіття по району становить 12,7% (обласний показник 12,5%). Середній розмір оплати праці на одну вакансію становить 7391 грн.

За розмірами заробітної плати подані вакансії:

40 % - мінімальна заробітна плата;

54% - вакансії від мінімальної до середньої;

6% - вище середньообласної.

Найбільш затребувані на сьогодні це: водії автотранспортних засобів, продавці продовольчих та непродовольчих товарів, кухарі, бухгалтери, касири торгівельного залу, слюсарі різного виду діяльності. Надано компенсації єдиного внесу за працевлаштування на нові робочі місця для роботодавців Луцького району за 63 особи. Профінансовано 867,3 тис. грн. коштів ФЗДССУБ.

Залучено до громадських робіт 74 безробітних. Профінансовано на ці цілі 129,6 тис. грн. коштів ФЗДССУБ.

Протягом 2021 року працевлаштовано 109 осіб з інвалідністю, в тому числі з компенсацією витрат роботодавцю ЄСВ – 1. Проходило профнавчання – 37 осіб, брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру – 5 осіб з інвалідністю.

Досягнуто успішної співпраці з роботодавцями Луцького району. У липні 2021 року зініційовано робочу зустріч за участю голови, заступників голови райдержадміністрації, директора та представників Волинського обласного центру зайнятості, керівників районних філій щодо напрацювання спільних цілей  та завдань у сфері зайнятості. З метою залучення до  працевлаштування жителів району у серпні 2021 року на території Міжнародного холдингу «Модерн-Експо» проведено робочу зустріч за участю керівництва холдингу та представників Луцької райдержадміністрації, обласного та міського центру зайнятості, голів територіальних громад району.

Фахівці Горохівської районної філії  активно взаємодіяли з Волинською дирекцією АТ «Укрпошта», яка запровадила пересувні відділення поштового зв’язку. За період з вересня по листопад 2021 року Горохівською філією працевлаштовано 18 безробітних. Це - листоноші, водії та начальник відділу поштового зв'язку. 

Луцька районна філія Волинського обласного центру зайнятості на постійній основі тісно співпрацює з СТзОВ «Городище». Протягом січня - грудня 2021 року подано 69 вакансій, з них 65 укомплектовано. Стажувалось на підприємстві – 14 безробітних, навчалось на курсах цільового призначення – 12.

          У жовтні 2021 року до Рожищенської районної філії Волинського ОЦЗ за сприянням у підборі персоналу звернулося ПП «СолоТрейд», що є одним із місцевих лідерів у галузі деревообробки. Результатом активно проведеної роботи стало працевлаштування протягом жовтня-листопада 2021 року 4 безробітних громадян. Крім того, нині винесено на розгляд питання щодо надання компенсації єдиного внеску ПП «Соло-Трейд» за працевлаштованих безробітних на нові робочі місця.

Одним із прикладів  успішної співпраці Ківерцівської районної філії ВОЦЗ з роботодавцями є взаємодія з підприємством ТзОВ «АРТЕМТЕПЛО», яке займається монтажем водопровідних мереж та систем опалення.  Протягом 2021 року на підприємстві отримали постійне місце роботи 4 безробітних та шукачів роботи за направленням служби зайнятості.

 

Освіта

На території району функціонує (без урахування навчальних закладів м.Луцьк):

     - заклади фахової передвищої освіти – 3;

     - заклади професійної (професійно-технічної) освіти – 3;

     - заклади загальної середньої освіти (початкові школи, гімназії, ліцеї) – 193;

     - заклади дошкільної освіти – 129;

     - заклади позашкільної освіти (будинки дитячої творчості / школяра, станції туристів / техніків, екологічні центри, малі академії наук) – 21;

     - інклюзивно-ресурсні центри – 5; з метою забезпечення реалізації права на освіту та психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами (Горохівська, Ківерцівська, Колківська, Підгайцівська, Рожищенська ТГ).

     - центри професійного розвитку педагогічних працівників – 3.

Щодо створення додаткових місць для здобуття дошкільної освіти станом на сьогодні здійснюється:

добудова корпусу ЗДО с. Боратин на 2 групи. За рахунок добудови кількість додаткових місць в закладах дошкільної освіти збільшиться на                 50 місць;

проводиться реконструкція Чаруківського ДНЗ «Дзвіночок» Городищенської ТГ, група підготовки дітей до школи працює у ліцеї;

в ЗДО с. Крупа Підгайцівської ТГ, який розпочав свою роботу з                    07.09.2021 року, було створено 105 додаткових місць для здобуття дошкільної освіти;

відповідно до рішення Ківерцівської міської ради від 11.08.2021 № 11/15 «Про зміну найменування закладу загальної середньої освіти І ступеня cела Звози Ківерцівського району Волинської області», у закладі створено дошкільний підрозділ з короткотривалим перебуванням дітей, різновікову групу відвідують 21 дітей віком від 3 до 6 років;

у ЗДО «Світанок» с.Волиця-Лобачівська Берестечківської міської ради з 01.09.2021 року відкрито ІІ змішану групу, де створено 17 додаткових місць.

Для розвитку творчих здібностей кожної дитини в районі функціонує 21 закладів позашкільної освіти, крім того, в закладах загальної середньої освіти учнів залучають до гурткової роботи.

Оптимізація мережі закладів освіти Луцького району здійснюється відповідно до вимог діючого законодавства, з урахуванням соціально-економічної та димографічної ситуації та реальних потреб громад. 18.01.2022 року у селі Башлики Луцького району відбулося відкриття школи І-ІІІ ступенів на 400 місць в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

 

Охорона здоров'я

(в частині протидії коронавірусній хворобі COVID-19)

 

Імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти коронавірусної хвороби COVID-19 є найважливішим компонентом у подоланні гострої фази цієї пандемії. Загальною метою здійснення масової вакцинації населення є припинення поширення небезпечного вірусу.

На сьогоднішній день у Луцькому районі працює двадцять  стаціонарних пунктів щеплення проти COVID-19, а саме у Берестечківській АЗПСМ, Горохівській АЗПСМ, Звиняченській АЗПСМ, Шклинській АЗПСМ, Ківерцівській АЗПСМ, Цуманській АЗПСМ, Боратинській АЗПСМ, Гіркополонківській АЗПСМ, Лищенській АЗПСМ, Підгайцівській АЗПСМ, Торчинській АЗПСМ, Колківській АЗПСМ, Рожищенській АЗПСМ, Переспівській АЗПСМ, Щуринській АЗПСМ, Дубищенській АЗПСМ, пункті щеплення при КП «Луцька центральна районна лікарня», ФОП Демчук Ольга Ігорівна у селищі Торчин, ТзОВ «Медична Зірка Волинська» у місті Рожище. Надання послуг передбачено на безоплатній основі.

З 28 жовтня 2021 року, відповідно до укладеного договору між Луцькою районною державною адміністрацією та торгівельним центром «Епіцентр», запрацював пункт вакцинації населення від COVID-19. Вакцинація здійснюється мобільними бригадами Підгайцівського, Рожищенського, Ківерцівського ЦПМСД.

Пункт працює щоденно, сім днів на тиждень, у найбільш сприятливі години для відвідувачів, з 12.00 по 20.00 год., що дало змогу охопити більш широке коло громадян, які виявили бажання вакцинуватися.

Адреси розміщення пунктів вакцинації та контактні телефони розповсюджено на офіційних веб-сайтах та сторінках Facebook територіальних громад району, а також на офіційному веб-сайті райдержадміністрації щовівторка та щоп’ятниці викладається ковідний бюлетень.

Розроблено білборди із закликом вакцинуватися, до яких було залучено місцевих медиків та працівників органів виконавчої влади Луцького району, із зазначенням номеру гарячої лінії з питань вакцинації Луцької райдержадміністрації, які розміщені по території Луцького району.

Загальна чисельність населення (дорослого) Луцького району становить 166204 особи, за інформацією МОЗ України, отримали щеплення проти коронавірусної інфекції 76917 осіб, що становить 46% від загальної чисельності.  А також вакциновано 98% працівників райдержадміністрації з числа фактично працюючих.

 

Культура

З утворення нового району проводиться робота із відродження національної культури, розвитку народної творчості та творчих здібностей дітей і молоді, збереження пам’яток культурної спадщини. Зокрема затверджено 3 районні програми:

районна цільова програма «Молодь Луцького району» на                         2021-2015 роки рішенням сесії  Луцької районної ради від 10.06.2021 р. № 6/3;

районна програма розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини на 2021-2025 роки рішенням сесії  Луцької районної ради від 10.06.2021 р. № 6/4;

-   районна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та   

    спорту на 2021-2023 роки рішенням сесії  Луцької районної ради від 10.06.2021 р. № 6/5.

12 жовтня у м. Берестечко відбувся районний фестиваль «В єдності наша сила», участь у якому взяли 14 територіальних громад, що ввійшли до складу оновленого Луцького району. Захід був приурочений до свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва, Дня захисників і захисниць України та 79-ої річниці створення Української Повстанської Армії.

Відновлено міжконфесійний діалог із конфесіями та райдержадміністрацією, проведено 8 підготовчих зустрічей. Розпорядженням голови райдержадміністрації № 215 від 20.10.2021 була створена Рада Церков при Луцькій районній державній адміністрації, установчі збори якої відбулись 20 жовтня 2021 року.

Заповнено новостворений електронний реєстр об’єктів культурної спадщини України: внесено дані про 444 пам’ятки, які розташовані на території Луцького району (археології - 94, архітектури та містобудування - 121, історії -2018, монументального мистецтва - 11)

 

Центр надання адміністративних послуг райдержадміністрації

З 01 грудня 2021 року розпорядженням голови райдержадміністрації ліквідовано відділ з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації. Разом з тим за період з січня по листопад 2021 року включно через відділ з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації надано 4440 адміністративних послуг, зокрема: відділом у Луцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області – 2426, відділом містобудування та архітектури, інфраструктури, екології райдержадміністрації - 1218, службою у справах дітей райдержадміністрації - 30, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації – 368, реєстрація юридичних та фізичних осіб - 398.

 

Містобудування та архітектура

По напрямку містобудування та архітектури надаються 3 адміністративні послуги, з яких:

•    видано будівельних паспортів забудови земельних ділянок – 984;

•    видано містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок – 51, опрацьовано матеріалів на видачу листів про те, що містобудівні умови та обмеження не надаються у кількості 45 одиниць;

•    видано паспортів прив’язки тимчасової споруди (стаціонарної тимчасової споруди) – 34;

Із 85 населених пунктів генеральними  планами забудови забезпечені 70, що становить 82% від загальної кількості. Відсутні генеральні плани  для населених пунктів: Усичівські Будки, Верхи, Чорний Ліс, Мартинівка, Григоровичі, Олександрівка, Всеволодівка, Моташівка, Вікторяни, Горзвин, Дубичанське, Барвінок, Михайлівка, Заболотці, котрі раніше були віднесені до не перспективних. Усі існуючі генеральні плани рішеннями сільських та селищних рад актуалізовані у 2013 році.

Внесено зміни до генеральних планів населених пунктів: Промінь, Коршовець, Вербаїв, Мстишин, Лучиці, Липини, Піддубці, Гаразджа, Коршів, Тертки, Романів, Ботин, Новокотів, Верхівка, Княгининок, Зміїнець, Струмівка, Чаруків. На стадії завершення розроблення генерального плану с. Тарасове Заборольської сільської ради та с. Рованці Боратинської сільської ради.

     Для координації дій по комплексній забудові територій та з метою забезпечення сталого розвитку населених пунктів розробляються детальні плани територій житлових кварталів населених пунктів.

 

Розвиток та утримання доріг

На території району проведено роботи з будівництва, реконструкції та капітальному  ремонту доріг місцевого значення, зокрема капітальні ремонти прове


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь