Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Луцької райради відвідав Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти

Дата: 15.02.2022 08:47
Кількість переглядів: 518

Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти – єдиний заклад вищої освіти комунальної власності Волинської обласної ради, який здійснює підвищення кваліфікації педагогів уже понад 80 років.

Ознайомитись із роботою закладу, який із 2013 року очолює депутат Луцької районної ради Петро Олешко, завітали голови райради Олександр Омельчук, заступниця керівника виконавчого апарату Тетяна Павлова-Багрійчук, головний спеціаліст відділу освіти, науки, культури, молоді, спорту та медицини Ірина Башук, депутат Євгеній Мікоян та помічник народного депутата Вячеслава Рубльова Юрій Харченко.

«Ким сьогодні має бути успішний керівник: господарником чи політиком? Це питання далеко не риторичне, адже він має бути і політиком, і господарником, а ще – фінансистом, дипломатом, педагогом, психологом і звичайно ж – управлінцем-адміністратором або, як сьогодні заведено говорити, – менеджером. З жовтня 2013 року інститут очолює Петро Степанович Олешко, сьогодні до складу колективу закладу входить 112 працівників. Під його керівництвом, та завдяки злагодженій роботі згуртованого колективу, робота закладу не зупиняється ні на день, не дивлячись на виклики сьогодення, та сприймаються усі виклики не як проблеми, а як можливості», - розповіла заступниця директора з проектної діяльності та платних послуг Наталія Рубльова.

З її слів, за останні роки завдяки грамотному управлінню керівника у закладі створено всі необхідні умови для організації якісного освітнього процесу: усі робочі місця забезпечені комп’ютерною та допоміжною технікою, присутнє якісне багатоканальне інтернет покриття в усіх кабінетах та аудиторіях, в умовах карантину забезпечено умови для безперервності навчання. Збільшено кількість аудиторій для занять, закуплено нові меблі, суттєво покращено умови праці для працівників.

Крім того, для комфорту освітян створено їдальню, вперше за 80 років існування закладу, відкрито спортивний зал, переобладнуються кімнати загального призначення та проведено ремонтні роботи у гуртожитку.

«Фінансування поточних та капітальних видатків здійснюється  не лише за рахунок обласного бюджету.

Ми знаходимо різні можливості: економію, благодійні внески, розвиваємо грантову діяльність, надаємо платні освітні послуги… До прикладу, у 2021 році, залучивши спонсорську допомогу заводу виробника навчального обладнання, за дієвої допомоги народного депутата В’ячеслава Рубльова та з власних зароблених коштів, у ВІППО з’явилась сучасна СТЕМ-лабораторія. Бюджет проекту складав близько 1 млн гривень. Тепер заклад має потужний ресурс, площадку для навчання педагогів відповідно до інноваційних програм і технологій», - наголосив Петро Олешко.

Волинський ІППО є координатором усіх освітніх процесів регіону та забезпечує, крім підвищення кваліфікації педагогів області, також і організаційно-методичне забезпечення та проведення учнівських олімпіад, турнірів, конкурсів, організацію зовнішнього незалежного оцінювання, сертифікацію педагогів, проведення міжнародних, всеукраїнських моніторингових досліджень, координування міжнародних, всеукраїнських, регіональних освітніх проектів.

До речі, щороку в закладі проходять підвищення кваліфікації більше як 20 000 педагогів, хоча ще недавно ліцензований обсяг становив лише 4500 осіб.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук наголосив, що Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти під керівництвом Петра Олешка зроблено акцент на пошуку та упровадженні інноваційних форм підвищення кваліфікації педагогів і не тільки, а й працівників інших галузей, управлінців, адміністраторів, державних службовців, посадовців шляхом набуття ними нових та вдосконалення раніше набутих компетентностей у межах професійної діяльності.

Більше фото тут. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь