Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Головне завдання - вдосконалити систему місцевого самоврядування", - нардеп Вячеслав Рубльов

Дата: 27.01.2022 09:58
Кількість переглядів: 270

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглядається законопроект №6401, який стосується прозорості місцевого самоврядування. Про це розповів народний депутат Вячеслав Рубльов.

«Головне завдання для нас - вдосконалити систему місцевого самоврядування та підвищити довіру громадян до місцевих рад. Зокрема ми пропонуємо: закріпити обов’язковість публікації додатків до рішень і проектів рішень рад, а також порядків денних постійних комісій; обов’язковість онлайн-трансляцій сесій місцевих рад; закріпити гарантії прав депутатів місцевих рад; усунути колізію щодо кворуму на засіданнях постійних комісій місцевих рад», - наголосив нардеп.

Крім того, за словами Вячеслава Рубльова, у Комітеті розглядають можливість створити відкритий реєстр об’єктів права комунальної власності територіальної громади та зобов'язати проводити кожні п’ять років суцільну інвентаризацію всіх об’єктів права комунальної власності територіальної громади.

«Такі чіткі вимоги дозволять покращити систему місцевого самоврядування. На жаль, не всі ради громад дотримуються принципів прозорості та відкритості влади і запропоновані зміни до законопроекту допоможуть їм у цьому», - сказав народний депутат.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь