Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Рожищі запрацювала ще одна амбулаторія

Дата: 18.01.2022 09:39
Кількість переглядів: 529

Амбулаторія загальної практики та сімейної медицини №2 м. Рожище запрацювала півтора місяця тому.

Нагадаємо, амбулаторія за адресою вул. Мазепи, 108а розташована на першому поверсі двоповерхової будівлі. І якщо приміщення амбулаторії відремонтоване за кошти Світового банку, то частина другого поверху, яка знаходиться якраз над кабінетами медиків, зруйнована: там протікає дах, у вікнах вибиті шибки, стіни роз’їдає грибок, відсутнє опалення.

Як функціонує нова амбулаторія в цих умовах, оглянули заступник керівника, керуючий справами Луцької районної ради Андрій Лев та заступниця керівника виконавчого апарату Тетяна Павлова-Багрійчук.

Виконуючий обов’язки завідувача амбулаторії загальної практики та сімейної медицини №2 м. Рожище Святослав Соловей розповів, що медзаклад розрахований на 6 лікарів, але наразі в амбулаторії прийом ведуть два педіатри та два сімейних лікаря. Загалом вони обслуговують близько шести тисяч населення.

«Пацієнти звертаються, от сьогодні було багато людей в першій половині дня, після свят активізувалися. Ми привчаємо пацієнтів до попереднього запису, аби уникнути черг та для їхньої зручності. Є лабораторія, кабінет щеплень…», - зауважив Святослав Соловей.

Тетяна Павлова-Багрійчук поцікавились у в.о. завідувача технічним станом приміщення.

«Вода є, світло теж, котельня функціонує… У нас тепло, але через другий поверх, на якому протікає дах та вибиті вікна, ми втрачаємо тепло. Якби другий поверх належав сімейній медицині, там можна було б облаштувати квартири для медиків. От у нас є одна дуже хороша лікарка, яка зараз в декреті. Живе у Луцьку. Планує вийти достроково на роботу. Але їй доведеться щодня їздити в Рожище. Житлом можна зацікавити молодих спеціалістів, втримати їх», - переконаний Святослав Соловей

До слова, Луцька районна рада працює над тим, як ефетивно використати другий поверх та підвальне приміщення будівлі. Минулоріч за кошти районної ради проведено комплекс робіт із виготовлення технічної документації на амбулаторію та нежитлове приміщення, що на другому поверсі. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь