Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

"Ростуть ціни на продукти. Промислова інфляція в Україні сягнула 63%", - Олександр Омельчук

Дата: 12.01.2022 11:49
Кількість переглядів: 303

Промислова інфляція в Україні сягнула 63%. Виробники вже продають свої товари та послуги за дорожчими цінами, що б’є по кишені споживачів.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук переконаний, що ця ситуація напряму пов’язана із здорожчанням енергоносіїв.

«Загроза уже на полицях магазинів: яйця по 50 гривень, соняшникова олія по 80 гривень. Олія вже досягла ціни виробників імпортної оливкової олії.

Винити бізнес у цьому не треба, він реагує на зовнішні чинники. Де декларована владою підтримка малого, середнього бізнесу, які є стержнем економіки?!

Промислова інфляція провокує для виробників, бізнесу інфляцію затрат. От візьмемо виробництво яєць. У їх собівартості 70% - це корми, вода та енергоносії. І це ми не говоримо про заробітну плату для працівників, податки, кошти на розвиток підприємства. Держава не має стратегії підтримки бізнесу, місцевого виробника, вони незахищені», - розповів радник голови райради Юрій Ройко.

На думку голови райради Олександра Омельчука, єдиний вихід – розвивати власний ринок енергоресурсів.

«В Україні відсутній енергоринок, хоча у нас є газ, торфозаводи… Чому в Україні не збільшується видобуток власного газу, не розвивається «зелена енергетика»? Фактично усі нафтопродукти завозяться в Україну з-за кордону, хоча ми маємо багато нафтозаводів, які простоюють. Ринок треба наповнювати дешевими енергоресурсами, щоб дати поштовх нашій економіці», -  вважає очільник Луцької райради.

Також Олександр Омельчук повідомив, що у ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що в Україні від 20 до 50 відсотків бідного населення.

«Пропонують ввести продуктові талони. За оцінками експертів, введення продуктових талонів обійдеться держбюджету в 50 мільярдів гривень, тому інші соціальні програми доведеться урізати. Ініціатива найсильніше вдарить по працездатному населенню, які є платниками податків. Тобто, хто працює, тих будуть ще більше довантажувати. В результаті люди шукатимуть альтернативні джерела доходів і знову посилиться трудова міграція. Бізнес не витримає і почне закриватися, бо окрім високих цін на енергоносії, його навантажили ще й касовими апаратами. Державні мужі мають розвернутися до простого народу та зрозуміти його потреби, а не грати у політичні ігри. Бо якщо країна розвивається, то ніяких продуктових талонів ніхто не вводить», - сказав голова райради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь