Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про діяльність фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» у Луцькій районній раді за перший рік роботи VIII скликання ради

Дата: 08.12.2021 12:38
Кількість переглядів: 233

Звіт

про діяльність фракції

Політичної партії «Європейська Солідарність»

у Луцькій районній раді

за перший рік роботи VIII скликання ради

 

Організаційна робота, участь у діяльності ради

4 грудня 2020 року розпочала свою діяльність Луцька районна рада VIII скликання. На першому сесійному засіданні у раді була створена депутатська фракція Політичної партії «Європейська Солідарність», до складу якої увійшли 9 депутатів, обраних за списком та у багатомандатних виборчих округах на місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня 2020 року:

  • Бас Інна;
  • Сніжко Віталій;
  • Міненко Сандра;
  • Хведчак Леонід;
  • Жданюк Валентин;
  • Радчук Олександр;
  • Сущук Оксана;
  • Сидорчук Василина;
  • Новак Олександр.

Депутати фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» активно працювали у постійних комісіях Луцької районної ради:

  • з питань бюджету, фінансів та цінової політики - Жданюк Валентин;
  • з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства, екології, раціонального використання природних ресурсів - Міненко Сандра;
  • з питань освіти, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, соціального захисту населення, охорони здоров’я, сім’ї, молоді, спорту та туризму, міжнародного співробітництва, зовнішньо-економічних зв’язків - Сущук Оксана, Сидорчук Василина, Радчук Олександр, Новак Олександр;
  • з питань сільського господарства, продовольства, земельних  відносин – Хведчак Леонід;
  • з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району – Сніжко Віталій;
  • з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією – Бас Інна.

4 грудня 2020 року головною фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» у Луцькій районній раді було обрано Олександра Радчука. 10 червня 2021 року Олександр Радчук склав свої повноваження голови фракції, тоді ж головою фракції обрано Олександра Новака. Голова фракції входить до складу Президії Луцької районної ради.

У період з 4 грудня 2020 по 1 грудня 2021 рр. у Луцькій районній раді відбулося 8 сесій. Депутати фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» на всіх засіданнях сесій та постійних комісій були присутні у повному складі або за відсутності одного з депутатів, проте пропуски засідань сесій та постійних комісій у жодного з депутатів не носили системний характер та були викликані поважними причинами.

 

Ініціативи фракції

За ініціативи фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» на сесіях районної ради були підтримані наступні звернення Луцької районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів:

  • щодо порушень чинного законодавства України під час проведення і встановлення результатів проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 87;
  • щодо незадовільного стану вакцинації населення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19;
  • щодо негайного вирішення проблем у сфері національної безпеки України;
  • щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році;
  • щодо недопущення підвищення тарифів для населення;
  • щодо врегулювання нормативно-правової бази діяльності Луцької районної ради та визначення конкретних повноважень районних рад.

У виконавчому апараті Луцької районної ради зареєстровані такі звернення від фракції, які будуть розглянуті на черговій сесії ради:

  • щодо належного фінансового забезпечення сфери охорони здоровя;
  • щодо розслідування причетності вищих посадових осіб держави у фінансових операціях із виведення коштів з ПриватБанку;
  • щодо грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування.

 

Ініціативи депутатів фракції

Депутати фракції Політичної партії «Європейська Солідарність» були активно долучені до таких ініціатив Луцької районної ради:

  • Віталій Сніжко – до створення Молодіжної ради при Луцькій районній раді;
  • Оксана Сущук – до розробки Районної програми патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу в Збройні сили України, Національної Гвардії України та інші військові формування та сприяння забезпеченню готовності до національного спротиву в Луцькому районі на 2021 – 2022 роки.

 

Позиція фракції з ключових питань

18 січня 2021 року фракцією Політичної партії «Європейська Солідарність» було підтримане рішення про районний бюджет на 2021 рік

Протягом першого року діяльності Луцької районної ради VIII скликання фракцією було підтримано 15 рішень щодо затвердження районних програм.

Найбільша кількість рішень Луцької районної ради у першій рік діяльності VIII скликання була проголосована щодо прийняття на баланс майна ліквідованих районних рад та передачі його на баланси відповідних сільських, селищних та міських рад. Після об’єднання Луцького, Ківерцівського, Горохівського, Рожищенського районів та приєднання Колківської об’єднаної територіальної громади до складу Луцького району, Луцька районна рада отримала у власність 795 об’єктів та бюджетних установ. Станом на 1 жовтня 2021 року територіальним громадам району передано 795 об’єктів та бюджетних установ, що становить 100% від тих, які знаходяться на їх територіях і задовольняють колективні потреби виключно цих територіальних громад. Фракція Політичної партії «Європейська Солідарність» послідовно підтримувала ці рішення, оскільки вони були спрямовані на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» від 17 листопада 2020 року № 1009-IX, яким було визначено порядок передачі майна районних рад. Цим Законом, зокрема, було передбачено, що до 1 липня 2021 року правонаступник районної ради району, ліквідованого Верховною Радою України, зобов’язаний передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності територіальних громад району, які знаходяться на території цих територіальних громад, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, встановлених Бюджетним кодексом України.

Норми вищезгаданого Закону не вимагають передачі об’єктів комунальної власності, що не утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів (госпрозрахункових підприємств). Відповідно, у власності ради залишилося 34 об’єкти нерухомого майна, які  знаходяться на правах господарського відання в КП «Райтеплобуд» та перебувають на його балансі.

 

Активність депутатів фракції у ЗМІ

Участь у телевізійних ефірах на телеканалі «Аверс», присвячені рішенням сесій ради, брали Олександр Новак та Оксана Сущук.

Три інтерв’ю з депутатами фракції, які записані за підтримки прес-служби Луцької районної ради та розміщені у місцевих ЗМІ, - Олександром Радчуком, Олександром Новаком та Оксаною Сущук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь