Луцька районна рада
Волинська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Хто видаватиме пенсію у селах? Пенсіонери скаржаться на закриття відділень "Укрпошти"

Дата: 09.11.2021 10:20
Кількість переглядів: 158

До Луцької районної ради почали масово звертатися пенсіонери, голови громад та старости сіл зі скаргою на закриття відділень «Укрпошти». Листонош у селах замінять на «мобільні пошти», які приїздитимуть кілька разів на місяць. Про це розповів голова Луцької райради Олександр Омельчук.

«Люди похилого віку збентежені тим, що не зможуть отримати пенсії, оплатити комунальні послуги. Їм зручно працювати із листоношами, які приносять пенсію додому та одразу дають квитанцію про оплату за газ, світло… Крім того, у поштарів можна було придбати друковану періодику. 

Дуже прикро, що «Укрпошта» вирішила закрити відділення у селах, де менше 1200 жителів, посилаючись на те, що платіжки можна здійснювати через інтернет. Справа у тому, що старші люди не вміють користуватися інтернетомвін не скрізь є, і не всі пенсіонери мають сучасні мобільні телефони із можливістю завантажувати додатки», - наголосив очільник Луцької райради.

За інформацією «Укрпошти», листонош, які розносили пенсії та друковану періодику, планують скоротити, замінивши їх на «мобільну пошту», яка робитиме один-два виїзди на тиждень.

На думку Олександра Омельчука, відділення закривати не можна, а якщо і з­апроваджувати пересувні поштові відділення, то тільки як додаткову форму обслуговування людей. 

«Укрпошта» не провела достатньої роз’яснювальної роботи із людьми, вони лише знають, що відділення не працюватимуть і листоноші не носитимуть пенсії. Також їм не відомо про мобільну пошту, графік її приїздів», - зауважив голова райради.

Саме тому Луцька районна рада звернеться до народного депутата Вячеслава Рубльова з проханням підняти питання на державному рівні щодо відновлення роботи листонош у невеликих селах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь